Fremtidens dygtige håndværkere

Elektriker allerede i folkeskolen

Mød 15-årige Mads. Hver onsdag skifter han skoletasken ud med skruetrækker og kabler. Hos Jansson El har vi åbnet dørene for, at Mads fast én gang i ugen kommer ud og prøver kræfter som håndværker.

Mads er et eksempel på, at erhvervsfaglige uddannelser kan være med til at fremme udvikling og trivsel. Frem mod år 2025 kan vi risikere at mangle helt op mod 70.000 faglærte på det danske arbejdsmarked. Det vil vi hos Jansson være med til at ændre på.

Smiley face

Ifølge Danmarks statistik har der de seneste år været et frafald på 43% på erhvervsuddannelserne, mens under 110.000 årligt har valgt sig ind på en erhvervsfaglig uddannelse.

Det er en statistik, vi hos Jansson ønsker at ændre på. Derfor tilbyder vi andre muligheder for læring og udvikling til børn og unge, der har svært ved at koncentrere sig i skolen. Det kan blandt andet være særlige praktikaftaler, der gør det muligt for piger og drenge at komme ud og prøve kræfter med håndværkerfag i praksis.

Hos Jansson El har vi valgt at indgå et samarbejde med Erritsø Fællesskole samt Fredericia Kommune om at få Mads ud som elektriker fast en gang om ugen.  

"Der findes rigtig mange dygtige elever, som kan så meget, og som skal have lov til at være praktiske," udtaler Fredericia Kommunes borgmester, Jacob Bjerregaard. 

Se videoen og hør borgmesteren, formanden for Uddannelsesudvalget samt skolelederen for Erritsø Fællesskole fortælle om, hvordan Jansson El er med til at løfte opgaven om at skabe attraktive arbejdspladser inden for håndværkerbranchen. 

 

 

Hos Jansson har vi et socialt ansvar

Som et led i det politiske udspil ønsker vi hos Jansson at gøre en forskel. Ved at åbne dørene for at unge elever allerede i folkeskolen kan komme ind og snuse til håndværkerfagene, kan unge - der for eksempel oplever problemer med indlæring og traditionelle skolefag - få fornyet energi og opleve større motivation.

Direktør i Jansson El, Michael Rix, udtaler:

"
Hos Jansson​ har vi som stor håndværksvirksomhed et ansvar i forhold til at uddanne lærlinge og integrere udsatte grupper på arbejdsmarkedet. Vi hjælper dem med at få praksisnær erfaring, som er med til at højne niveauet i hele branchen.

For os handler det om at gøre en forskel for de mennesker, vi samarbejder med. Det er simpelthen en integreret del af vores virksomhedsstrategi. Ligeledes rammer det ind i vores ambition mod FN’s verdensmål, hvor blandt andet mål 4 er i fokus hos os.

Alle vinder, når en virksomhed og et ungt menneske indgår en samarbejdsaftale af den ene eller anden grad."

"Vi har fået en "ny" dreng hjem"

At Mads ikke trives godt på skolebænken er ikke noget nyt. Mads har altid interesseret sig for praktiske fag og har generelt problemer med læsning og at koncentrere sig i skolen. Da Mads sidste år fik en uddannelsesparatvurdering med mindre gode resultater, fik det Mads' familie til at undersøge nye muligheder.

Efter flere snakke med skolen og besøg på DM i Skills opstod muligheden for erhvervsaftalen med Jansson. 

I dag er det en helt anden søn, Mads' forældre hver dag får ind af døren. Steen Wrist Ørts (Mads' far) fortæller:

"Han er fuldstændig blomstret op. I første omgang fik vi en prøveperiode på et par måneder hos Jansson for at se hinanden an. Det har vi efterfølgende forlænget. Mads udviser enorm begejstring og passion for det, han laver. Så snart han får uniformen og det lille Jansson-logo på, er han en del af et team og kommer stolt og glad hjem hver dag og fortæller om, hvad han har lavet. 

Han har samtidig fået en helt anden forståelse for, hvad man kan bruge fagene i skolen til. Han er for eksempel blevet meget mere interesseret i matematik. Mange flere burde få øjnene op for, at læring ikke kun findes på skolebænken. Det er en helt anden dreng, vi ser i dag."

 

 

Vil du vide mere?

Hos Jansson El er der plads til både unge og ældre, kvinder såvel som mænd. Så længe du udviser flid, dygtighed og god opførsel, er der plads til alle.

Vil du høre mere om, hvad vi gør for at tiltrække de rigtige medarbejdere? Kontakt os på tlf. 7942 0144 eller el@jansson.dk. Er du interesseret i job og karriere hos os, kan du se mere under vores ledige stillinger. 

IMG_9332.jpeg