Hvordan holder man sig godt i en alder af 121 år?

Vores fem ”sundhedstips” til at holde virksomheden i topform

08.06.2018

Jansson fejrer 121 års fødselsdag. Selvom vi nok må erkende, at der er begyndt at dukke et par rynker op hist og pist, føler vi os i vores bedste alder nogensinde! Som Douglas McArthur sagde: ”Alder er ikke et spørgsmål om år, men om sindstilstand.” Det er så sandt, som det er sagt. Men samtidig ved vi alle godt, at det kræver en indsats at holde sig ung og fit for fight – en indsats som man ikke kommer sovende til (selvom skønhedssøvnen selvfølgelig også er et væsentlig led i sundhedsritualet).

Smiley face

Tip 1: Et godt fundament er roden til succes

Vi har alle værdier. Værdier som er med til at definere, hvordan vi opfører os hele livet igennem. Hvis du fx er vokset op med altid at behandle andre mennesker godt, og du forstår at efterleve det hele livet igennem, vil du helt sikkert opleve at få den samme respekt og anerkendelse tilbage. Det er det samme i en virksomhed, hvor værdierne udgør din virksomheds DNA. Da Jansson startede i 1897 var det med tre kerneværdier om flid, dygtighed og god opførsel – værdier, der stadig den dag i dag er vores pejlemærke. For ved at være tro mod dine grundprincipper, er du tro mod dig selv. Når du bliver ved med at kæmpe, for hvad du har kært, vil du opleve motivation, gejst og engagement, der i sidste ende er afgørende for en sund og lang levetid.

Tip 2: Hold dig fit

Du ved det jo godt: sunde spisevaner og daglig motion er med til at holde kroppen rask. I virksomhedsøjemed handler den gode form om at holde et vågent øje med de faste omkostninger. Det er vigtigt, at de overflødige kilo minimeres ved at opretholde en sund balance mellem indtjening og omkostninger - og ved at bruge kræfterne på udvikling holder vi alle længere. Ved at have et højt energiniveau på arbejdspladsen er der samtidig rig mulighed for at få masser af bevægelse. Vi kan ikke alle sammen være i konstant fysisk arbejde som fx el-installatøren eller alarmteknikeren, men selv småting som at gå efter frugtskålen eller bevæge sig mellem kontorerne for at hilse godmorgen har en gavnende sund effekt for både os selv og kolleger.

Tip 3: Plej dine relationer

Apropos kolleger, så viser forskning, at gode kolleger er den væsentligste motivation for jobbet, og det er da alt andet end lige bedre, når vi kan dele vores resultater og erfaringer med hinanden. Prøv fx at forestille dig, at du har lavet den lækreste middag for din partner, hvorefter han/hun aflyser i sidste øjeblik, og du ender med at sidde alene tilbage ved bordet – ikke helt det samme, vel? Det er præcis det samme på en arbejdsplads, hvor vi skaber større glæde, stolthed og motivation i fællesskab. Vores erfaring er samtidig, at møder du dine kolleger i øjenhøjde, hvad end der er tale om håndværkeren, marketing-manageren eller CEO, ja så vil du opleve meget større tillid og engagement blandt de ansatte. 

Tip 4: Følg med tidens trends og tendenser

Hos Jansson kan du blive, til du bliver gammel, hvis du holder dig ung. Derfor går vi ind for at rekruttere nye og unge kræfter i ledtog med de mere erfarne. Netop samspillet skaber dynamik og langt bedre konkurrenceevne. I løbet af vores 121 år lange levetid har vi haft et vedvarende fokus på konkurrencedygtighed ved konstant at være i trit med udviklingen og nye systemer. Vi har om nogen gennemgået en rivende udvikling - fra i 1897 at starte ud som en mindre elinstallatør (vi taler altså før opfindelsen af flyvemaskinen, spillefilm og radio) til i dag at omfatte et bredt teknologisk aspekt inden for både el, alarm og kommunikation. Alfa og omega er at sætte kunden i centrum og skabe skræddersyede og bæredygtige løsninger, som ofte kræver flere løsninger og samarbejder i brug på samme tid.  

Tip 5: Hav det sjovt

Grin, grin, grin! Hvem siger, at arbejde ikke kan kombineres med sjov? Når du ler, frigiver kroppen endorfiner, som gør, at du lever længere. Med et godt grin og et smil på læben vil du i langt højere grad se muligheder frem for forhindringer.

Vores motto er, at det også skal være sjovt at være samvittighedsfuld. 

 

Vi hører altid gerne fra dig

Vi er altid åbne over for nye mennesker og mulige kollegaer, så hvis du også ønsker at holde dig ung i Jansson så tøv ikke med at kontakte os. Du kan også se vores ledige stillinger.

Simone Lisby Berg
Marketing Manager