Østjysk Våbenhandel A/S

Med kampesten, panserglas og de helt store alarmsystemer – sådan sikres Europas største våbenhandel

Når du kommer kørende på E45 i nordgående retning mellem Vejle og Horsens, kan du ikke undgå at se den: HUNTING & OUTDOOR SHOP, også kendt som Østjysk Våbenhandel – Europas allerstørste af sin slags.

De 5.000 kvm er spækket med jagttøj, hundeudstyr, vandrestøvler, liggeunderlag til teltturen og alt andet til outdoorlivet – også våben, sigtekikkerter og jagttilbehør i verdensklasse. Sikringen sådan et sted skal være i top – og dét er den!

Har du brug for sikring?
Kontakt os nu

79 42 01 00

DSG_2485.JPG

Knud Nielsen, sikringsansvarlig hos Østjysk Våbenhandel, er ikke i tvivl, når det handler om sikkerhed

”Brug et gammelt, velrenommeret firma, som ikke lige går konkurs i morgen. Man skal ikke gå ned på sikkerhed."

Sikringen skal være i top, når man har med våben at gøre

Knud Nielsen er sikringsansvarlig hos Østjysk Våbenhandel, og det har han været i 8 år – faktisk lige siden den store våben- og outdoorbutik flyttede i spritnye og topsikrede lokaler på Kildeparken 32 i Hedensted. Knud er den helt rigtige til opgaven: Han er nemlig forhenværende politimand og har tilmed også en uddannelse som ekspedient med speciale i jagt, sport og fiskeri. Knud har både jagt og sikkerhed på rygraden, og er der et sted, hvor det er vigtigt, så er det hos Østjysk Våbenhandel.

”Når der er våben inde i billedet, er lovgivningen stram – og det skal den være. Det handler både om sikkerheden for dem, der køber våben, men det handler også om at sikre, at der ikke sker tyveri eller forfærdelige uheld. Derfor er butikken på sikringsniveau 60," fortæller Knud.

Et sikringsniveau på 60 er ekstremt højt, og for sammenligning har en tøjbutik typisk et sikringsniveau på 20-30. Østjysk Våbenhandel er yderligere underlagt flere sikkerhedskrav fra PAC, Politiets Administrative Center. Fx er dørene ind til ammunitionen sikret i Resistance Class 5, og lagrene med våben er sikret i Resistance Class 6 – det højeste.

Red. østjysk, kvadrat2.jpg

Kampesten, stålplader, panserglas og de helt store alarmsystemer

Hvert 5. år skal Østjysk Våbenhandel have fornyet deres godkendelse af PAC. Når tiden nærmer sig, ligger der en masse arbejde i forberedelserne for Knud, der skal sikre sig, at nye tiltag, regler og krav overholdes.
Til daglig bruger han ikke meget tid på sikringssystemerne – af den simple grund, at det bare fungerer. For Østjysk Våbenhandel har sammen med sikringspartneren Jansson Alarm tænkt det hele igennem og sørget for, at uheldige typer ikke kommer ind, og uheld ikke sker. 

”Det er meget vanskeligt at lave indbrud her,” siger Knud og uddyber, at der er tænkt på hver eneste detalje. ”Der står fx store kampesten ved indgangspartiet, der er indlagt en jernbar på skrøbelige steder, væggene er fyldt med stål, vinduerne er lavet af panserglas og har gitter indvendigt, og så er der jo alarmsystemet hele vejen rundt om bygningen,” pointerer Knud.

Når butikken er lukket, er der tændt for de store alarmsystemer – og alarmerne gør en del mere end blot at sende en vægter, hvis en rude bliver smadret. Alarmsystemet er avanceret og tilkoblet videoovervågning. Skulle der ske noget, får politiet verifikation over video, så de er godt forberedt, inden de når frem.

 

En todelt sikkerhed

Én ting er, at ingen skal kunne komme ind og stjæle våben, som kan lave ravage ude i samfundet og ende i de forkerte hænder. Det er selvfølgelig dét, der er skyld i den ekstremt høje sikkerhed hos Østjysk Våbenhandel. En anden ting er, at deres varelager har en usædvanlig høj værdi. 

”Vi har et kæmpe udvalg af kvalitetsudstyr til outdoor-mennesket, til jagthunden, til nybegynderen og til den erfarne jæger – det er selvfølgelig de bedste mærker på markedet. Og så har vi jo Europas største sortiment af jagtvåben her,” fortæller Knud.

Med 3.000 jagtvåben i sortiment løber den samlede værdi op i et enormt beløb, som i den grad er værd at passe på med sikringssystemer fra øverste hylde.

Østjysk5.jpeg
Østjysk.jalogo.jpeg

En god, velrenommeret partner med kvalitetsudstyr

Hos Østjysk Våbenhandel har de i 33 år brugt det samme alarmselskab – nemlig Jansson Alarm. Det er dog ikke bare en vane eller en ”sådan har vi altid gjort”, der gør sig gældende for Knud og våbenhandlen. For Knud handler det mere om at have en sikringspartner, der gør arbejdet godt, har veluddannede teknikere samt kvalitetsudstyr: 

”Der er helt ærligt ikke noget, jeg er utilfreds med hos Jansson. Vi har sådan et forhold, hvor jeg ringer og brokker mig, hvis jeg synes, der skal rettes op på noget. Og det er selvfølgelig pga. vores mangeårige forhold, at jeg kan det. De kender mig, og måske synes de, jeg er lidt strid en gang i mellem. Men vi har et godt samarbejde, og vi kan altid snakke om tingene og finde ud af det,” fortæller Knud.

Så længe, det kører, har han ikke noget at sætte en finger på. Det betyder enormt meget, at teknikerne har 100 % styr på, hvad de laver, og at det sikringsudstyr, der bliver brugt i Jansson, er af den bedste kvalitet, siger Knud. 

Sikring er ikke noget, man skal gå ned på – uanset om man er Europas største våbenhandel eller en helt almindelig forretning med et almindeligt sikringsniveau. For sikring er vigtigt for alle, og som Knud siger:

”Brug et gammelt, velrenommeret firma, som ikke lige går konkurs i morgen. Man skal ikke gå ned på sikkerhed."

 

FAQ om Østjysk Våbenhandel

  • Østjysk Våbenhandel har eksisteret siden 1976 og er ejet af Jens Pedersen og sønnen Kenneth Pedersen. 
  • Det er Europas største våbenhandel med mere end 3.000 jagtvåben.
  • Østjysk Våbenhandel er sikret af Jansson Alarm og har været det i 33 år.
  • De har egen indskydningsbane med et avanceret sikkerheds- og slusesystem. Ingen kan komme ind i målområdet, hvis en skytte befinder sig i afskydningsområdet og omvendt. Systemet er i sin tid udviklet sammen med Jansson Alarm, og det taler derfor også sammen med den yderligere sikring i bygningen.
  • Hele bygningen er på sikringsniveau 60 – det højeste i Danmark.
  • Hvert 5. år skal Østjysk Våbenhandel igennem kontrol af PAC for at få fornyet sin tilladelse til at sælge skydevåben.

  • Østjysk Våbenhandel har fem forskellige sikringer fra Jansson Alarm:
    Tyverialarm, adgangssikring, videoovervågning, brandsikring, talevarsling

Er du blevet nysgerrig på, om sikringen er helt i top hos jer?

Kontakt vores projektchef Martin og få den bedste rådgivning om alarm og sikkerhed hos jer.

 

JA13.jpg