Billund Vand & Energi A/S

"Uden mad og drikke duer helten ikke"

Billund vand & Energi A/S er en forsyningsvirksomhed, som sikrer vand til Billund og omegn. Forsyningsvirksomheden er dannet i 2010 og medvirker til drikke- og spildevandsforsyning af høj sundheds- og miljømæssig kvalitet. For Billund Vand & Energi A/S er oppetid altafgørende for, at forsyningen af vand til både borgere og virksomheder er sikret.

Billund Vand & Energi A/S

Tidligere fandtes der to vandværker i Billund. For nogle år siden blev det ene nedlagt, og i dag leverer Billund Vand & Energi A/S som det eneste vandværk vandforsyning til hele Billund.

Billund bliver hvert år besøgt af flere millioner turister og huser nogle af de største virksomheder i Danmark. Som den eneste virksomhed af drikke- og spildevandsforsyning i Billund, er Billund Vand & Energi A/S meget sårbar i tilfælde af uheld som brand. For at forebygge skader og mindske nedetid valgte Billund Vand & Energi A/S for et par år siden at dække sig ind med brandsikringsløsninger fra Jansson Alarm.  

Bll vand & energi.jpg

Lars Overgård, Driftsleder

"For halvandet år siden fik vi rumslukningsanlæg hos Jansson Alarm. Med rumslukningsanlægget minimerer vi vores nedetid i henhold til en brand. Hvis hele tavlen bryder ned, vil det få katastrofale konsekvenser i forhold til vores evne til at forsyne og levere vand til Billund og omegn.

Det er en forsikring, som man dybest set aldrig håber, man får brug for. For hvis vi går ned, går byen ned. Det er et kæmpe sikkerhedsnet, og vi føler os i meget gode og trygge hænder." 

IMG_0640.JPG

Faktaboks

Som den eneste vandforsyningsvirksomhed i Billund er Billund Vand & Energi A/S afhængig af, at sikkerheden er i top. Jansson Alarm A/S har bistået med: 

  • Rumslukningsanlæg
  • Aspirationsanlæg til hurtig detektering af brand
  • Kobling af ARS-anlæg til tyverialarm så driftspersonale bliver tilkaldt i tilfælde af alarm
  • Rådgivning og service