VOLA

Overvågning har reduceret systemnedbrud

I 1968 fik grundlæggeren af VOLA, Verner Overgaard, idéen til et nyt, banebrydende koncept. Konceptet gik ud på at bygge alle rør og tekniske dele ind i væggen, så kun de æstetiske elementer i rummet var synlige. Arne Jacobsen havde samme år vundet arkitektkonkurrencen om Danmarks Nationalbank og arbejdede sammen med grundlæggeren videre med designet.

VOLA har til huse i Horsens, hvorfra alt produktion foregår. De senere år har virksomheden oplevet stor fremgang og vækst, hvilket stiller fortsat større krav til både bemanding, driftssikkerhed og oppetid. VOLA har valgt at dække sig ind med sikringsløsninger fra Jansson Alarm, hvor seneste skud på stammen er procesovervågning.

Vola5.jpg (1)

Live overvågning af maskiner 24/7

Når nye armaturer skal produceres og samles, kræver det de helt rigtige processer og logistik for at komme sikkert i mål. Det ved VOLA, som tidligere har haft svært ved at spore fejlene, når maskiner eller systemer har sat ud. Det har tidligere både kostet tid og penge og ikke været muligt at påvise, hvor og hvornår fejlen sker – for eksempel over for leverandører.

Med rådgivning fra Jansson Alarm valgte VOLA i 2019 at få installeret procesovervågning. Procesovervågningen har gjort det muligt at spore og dokumentere eventuelle fejl og forhindre de samme fejl i at opstå. Maskinerne og systemerne bliver nu automatisk overvåget 24/7. Alle optagelserne bliver lagret og gemt en måned frem og kan tilgås simpelt via en browser eller gennem en app.

”Teknikken sparer os for en masse besvær”

Som Senior IT Operations Manager har Thomas Pedersen ansvar for, at systemtekniske løsninger er up to date og lever op til virksomhedens høje krav til sikkerhed. For Thomas handler det om at have tillid til systemerne og forlade sig på den helt rigtige teknik.     

”Med procesovervågning fra Jansson Alarm har vi fået et stærkt redskab til fejlsøgning. Vi har fået en komplet løsning, som udover procesovervågning også inkluderer tyveri- og brandalarm samt adgangskontrol. Softwaren er meget nem at bruge og passer i dagligdagen sig selv. Vi har flere gange brugt det til fejlfinding i maskiner og robotter,” fortæller Thomas.

Han forklarer videre: ”Vi har 100% garanti for at spore, hvad der sker, så vi hurtigt og let kan dokumentere det. Vi sparer samtidig en masse mandetimer, da vi ikke længere er afhængige af personer, der skal forsøge at opspore fejlene. Vi skal ikke gætte os til noget og kan forbygge, at de samme fejl sker igen.”

Hvad har Jansson Alarm leveret?

Med procesovervågning har VOLA suppleret sit nuværende sikringssystem gennem Jansson Alarm, så virksomheden nu får endnu mere ud af deres systemer.

Jansson Alarm har stået for:

 • Dynamisk videoovervågning med bl.a.:

  - Overvågning inde og ude
  - Termisk sikring af perimeter og udvendige arealer
  - Procesovervågning af maskiner og industrielt udstyr

 • Brugervenlig tyverialarm og adgangskontrol med bl.a.:

  - Integration til udveksling af brugerdata.
  - Dataudveksling til CTS for energioptimering

 • Professionelt Brandalarmssystem.
Vola9.JPG (1)