Engbo Plejecenter

"Både boere og personale trives langt bedre"

Engbo Plejecenter består af knap 20 boliger og har 23 ansatte. Jansson El har installeret døgnrytmelys i plejecentret, så den indendørs belysning følger det naturlige lys' døgnrytme. Resultat; Bedre trivsel, søvnrytme og livskvalitet hos ældre og demente beboere.

Tag fat i os:

Engbo1.jpg

Bedre trivsel og søvn for ældre beboere

Hos Engbo Plejecenter har Jansson El udført døgnrytmelys i flere af beboerlejlighederne, som er sat til at følge årets gang.

Belysningen varierer i løbet af året for at tilpasse kroppens naturlige døgnrytme og følger den naturlige solopgang og solnedgang. Døgnrytmelyset skal sikre, at der på mørke tidspunkter af døgnet er varmt lys, og at der på lyse tidspunkter er mere hvidt og klart lys. Døgnrytmelyset bidrager positivt til at:

  • skabe et visuelt tryghedsskabende belysningsmiljø af højeste kvalitet.
  • medvirke til biologisk behandling af beboernes døgnrytme og hurtig forbedring af søvnkvalitet. 
  • øge trivslen for det personale, der arbejder på alle tider af døgnet. 

Installation af den bagvedliggende styring til døgnrytmelyset kan samtidig udbygges til at styre både varme og ventilation og spare på energien.

Overrasket over effekten

Frederik Lolk, projektleder ved Billund Kommune, har med egne øjne set, hvor stor effekt døgnrytmelys kan have. 

”Vi har et godt og langt samarbejde med Jansson El på flere af vores bygninger i Billund Kommune. Undervejs blev jeg introduceret for døgnrytmelys og funktionaliteterne. Jansson El lavede et tilbud på at udføre døgnrytmelys i tre af vores lejligheder, og det blev igangsat. 

Jeg oplever, at både personale samt beboere på plejecenteret trives langt bedre i de lejligheder, hvor vi har fået døgnrytmelys. Jeg er overrasket over, hvor meget det har været med til at forbedre både beboernes velbefindende og generelle trivsel."

Til gavn for både beboere og ansatte

Hos Engbo Plejecenter er ledere og ansatte enige om, at døgnrytmelys har forbedret vilkårene - ikke bare for beboerne, men også for personalet.

Jan Jørgen Petersen, plejecenterleder, udtaler:

”Alle mine medarbejdere oplever belysningen som behagelig - selv til nat. De oplever ikke længere, at beboerne vågner, som de ellers tidligere har gjort, når de har skullet tænde på en kontakt i gangen.

Beboerne oplever lyset som trygt, da det tænder lige så snart, de går ind på stuen. Alt i alt er det en rigtig god løsning hele vejen rundt for et plejecenter som vores. Ved at få tilført dagslys også i vintermånederne er vi bedre rustet til at mindske depression hos ældre og demente beboere."

CTS1.jpg

Faktaboks

Hvad har Jansson El leveret?