Jansson adopterer en skoleklasse

Jansson adopterer en skoleklasse

Som en del af projektet: ”Virksomheder adopterer skoleklasser”, som koordineres af RelationsNetværket, har Jansson adopteret 2.A. på Kirstine Seligmanns Skole i Vejle.

   

Første læringsbesøg var en stor succes

Der var forventning og spænding i luften, da vores adoptivklasse fra Kirstine Seligmanns Skole d. 13. december 2022 skulle på deres første læringsbesøg. De besøgte os på hovedkontoret på Dianavej i Vejle.

Både skoleelever og Jansson medarbejdere havde en rigtig god oplevelse.

Benny Gylling, Serviceleder Jansson El Vejle, der er tovholder på projektet hos Jansson, har svært ved at skjule sin begejstring:
Første læringsbesøg gik rigtig godt. Der er allerede skabt relationer mellem skoleeleverne og flere af de ansatte her i Vejle. Rundviserne var meget engagerede, og formåede at møde skoleeleverne i øjenhøjde, og gøre det spændende og lærerigt for dem.

Han fortsætter: ”Det der gør mig mest glad er faktisk, at kollegaerne var så begejstrede for besøget, og hvor gode de var til at tage imod vores adoptivklasse.

Blogpost_billede2.jpg
Blogpost_billede8.jpg

Læring gennem oplevelser

Skoleeleverne skal ved hvert læringsbesøg hos os løse en opgave. Denne gang var opgaven at tage billeder: Et af deres rundviser, et af dennes arbejdsplads og et af en typisk arbejdssituation.

Ud fra deres oplevelser, og de billeder de har taget, har alle elever i 2.A. udformet små bøger, der beskriver deres oplevelser. Vi blev utrolig glade, da vi modtog de bøger børnene har lavet ud fra deres første læringsbesøg.

F.eks. har to elever beskrevet vores Økonomichef Karsten Ørbechs typiske arbejdsopgave som: ”Han sidder og arbejder med regnestykker”.

En anden elev har skrevet om vores Tekniske leder fra Jansson Alarm, Brian Søgaard, at: ”Han gør så der ikke er tyve”.

Brian viste eleverne hvordan vi laver videoovervågning for vores kunder. 

En del af et nationalt projekt

Over hele Danmark har mere end 90 virksomheder på nuværende tidspunkt adopteret en skoleklasse.

Karsten B. Vester fra RelationsNetværket, fortæller om formålet med projektet:

Helt overordnet har initiativet 4 formål:

  • Eleverne skal have kendskab til de uddannelses- og erhvervsmuligheder, der findes på et mangfoldigt arbejdsmarked.
  • Eleverne skal lære om dansk arbejdsmarkedskultur.
  • Eleverne skal have nye rollemodeller.
  • Eleverne skal kunne se en mening med det, de undervises i og lærer i skolen.

Hos Jansson glæder vi os over, at vi kan være med til at inspirere eleverne i vores adoptivklasse, og give dem en øget forståelse for uddannelsesveje og erhvervsliv.

Blogpost_billede3.jpg
Blogpost_billede5.jpg

Et godt match

Projektet giver Jansson mulighed for at tage et konkret lokalt socialt ansvar. Samtidig får vi en unik chance for at fortælle børnene om Jansson, men også om de mange muligheder der er i elbranchen.

Axel Ørum Meier, Ejer og Adm. Direktør for Jansson, uddyber hvorfor Jansson har valgt at adoptere en skoleklasse:

Projektet passer godt ind i de kerneværdier, som har formet Jansson gennem de sidste 125 år. Vi vil være samvittighedsfulde i alt hvad vi gør. Det handler om at tage ansvar, og involvere os i det samfund vi er en del af. Eleverne skal gennem projektet blandt andet opnå en forståelse for dansk arbejdsmarkedskultur. Det er jeg overbevist om, at vi hos Jansson er godt rustede til at give dem en indføring i.

Det er ikke kun eleverne der får noget ud af adoptionen og de to årlige læringsbesøg.

Ud over at styrke Janssons arbejde med social ansvarlighed, der er et vigtigt parameter for os, er vi sikre på, at vi også vil kunne lære nyt fra vores adoptivelever.

Børnene er så umiddelbare. De stiller spørgsmål uden filter, og opdager måske problemstillinger, som vi ikke selv lægger mærke ting når hverdagen kører.” Fortæller Benny Gylling.

Vi ser allerede frem til fremtidige læringsbesøg

Efter første læringsbesøg er vi hos Jansson ikke i tvivl: Børnestemmer på kontoret gør noget godt for humøret.

Benny Gylling ser netop dette, som en yderst positiv sidegevinst ved projektet: ”Det skaber en rigtig god stemning på kontoret at have adoptivklassen på besøg. Børnene gør noget godt for atmosfæren. 

Eleverne fortæller også, at de har haft en rigtig god oplevelse hos os, og at de allerede glæder sig til næste læringsbesøg.

Vi fortsætter med at følge 2.A. indtil de afslutter 9. klasse.
I løbet af hvert skoleår år har vi som udgangspunkt fornøjelsen af to læringsbesøg med vores adoptivklasse.

Blogpost_billede4.jpg