Udfasningen af T5 og T8 lysstofrør

Udfasningen af T5 og T8 lysstofrør: Et nødvendigt skift mod energieffektivitet

I dag når vi en vigtig skæringsdato med hensyn til udfasningen af T5- og T8-lysstofrør.
Fra den 23. august må der nemlig ikke længere sendes nye T5 & T8 lysstofrør på markedet.

Belysning spiller en afgørende rolle i vores dagligdag, både i hjemmet og på arbejdspladsen.
I mange år har T5 og T8 lysstofrør været populære valg til at oplyse større lokaler, eksempelvis lagre, industri, kontorbygninger, butikker, supermarkeder mm.
Efterhånden som teknologien har udviklet sig er det nu tid til et endeligt opgør med de kviksølvholdige T5 og T8 lysstofrør.

I dette indlæg dykker vi ned i baggrunden for udfasningen, og vores salgschef Mads Dane Lomholt vil guide dig til, hvordan din virksomhed sikrer den bedst mulige overgang.

Kontakt Jansson El

Har du spørgsmål ift. din virksomheds overgang til LED-belysning?
Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål:

Hvorfor udfases T5 og T8 lysstofrør?

Med fokus på bæredygtighed og energieffektivitet har EU besluttet at udfase T5 og T8 lysstofrør, som en del af den fælles strategi for at reducere energiforbrug og minimere miljøpåvirkningen i hele Europa.

Ifølge Energistyrelsen forventes det, at millioner af lysstofrør skal udskiftes i forbindelse med overgangen til LED-belysning.

Mads Dane Lomholt, salgschef hos Jansson El, forklarer: "Udfasningen af T5 og T8 lysstofrør er et vigtigt skridt mod at opnå en mere bæredygtig fremtid. LED-teknologien tilbyder betydelige fordele, herunder både lavere energiforbrug, længere levetid og muligheden for nemmere at tilpasse belysningen efter behov."

Blog_T5_T8_Udfasning_2.jpg
Blog_T5_T8_Udfasning.jpg

En investering i fremtiden

Udskiftningen skal betragtes som en fremtidssikring på linje med en solcelle investering eller lignende, der på længere sigt reducerer virksomhedens faste udgifter. Fordi LED er mærkbart mere energieffektive og har en længere levetid betyder det, at omkostningerne til udskiftning og vedligeholdelse af belysningsinstallationerne reduceres betydeligt.

Ud over at være en fornuftig økonomisk investering, er et skift til LED-armaturer også en måde hvorpå din virksomhed kan forbedre sin grønne profil og arbejdsmiljøet for medarbejderne.

Mads Dane Lomholt uddyber: "En anden fordel ved LED-belysning er, at den er fri for skadelige stoffer som kviksølv, som findes i traditionelle lysstofrør. Dette gør LED-belysning mere miljøvenlig og sikker for både mennesker og planeten. Overgangen til LED-belysning handler ikke kun om at opnå energibesparelser, men også om at forbedre lyskvaliteten og skabe mere behagelige og produktive omgivelser for medarbejderne."

I forbindelse med en større udskiftning til LED, stilles der også krav om implementering af dagslysstyring i LED-armaturerne. Dette vil yderligere forøge besparelserne på din elregning.

Sammen sikrer vi en overgang med minimale forstyrrelser

Har man store haller fyldt med T5 eller T8 lysstofrør, kan det godt virke overvældende at skulle udskifte dem alle til energieffektive LED-armaturer.

Men Mads forsikrer os om, at processen kan gennemføres på en håndterbar måde: "For at forberede en udskiftning, er det vigtigt at starte med en grundig vurdering af din virksomheds eksisterende belysningsinstallationer. Sammen identificerer vi de områder, hvor T5 og T8 lysstofrør anvendes, og laver en plan for hvordan armaturerne bedst muligt udskiftes, uden at det får stor indvirkning på virksomhedens daglige drift."

MDL.jpg (1)