Windows Virtual Desktop

Hvorfor er Windows Virtual Desktop essentielt for at arbejde på distancen?

25.05.2020

Virtual desktop er ikke længere et spørgsmål om skal/skal ikke - men derimod et spørgsmål om hvordan og hvornår. I mange virksomheder bliver arbejdet varetaget på farten og fra hjemmekontoret, hvilket stiller store krav til IT- og driftssikkerhed såvel som økonomi og skalerbarhed.

Der findes flere løsninger inden for virtuelle skriveborde, men spørger du vores ekspert, er Windows Virtual Desktop den bedste og mest enkle måde til fjernadgang. Her giver vi 7 grunde til, hvorfor Windows Virtual Desktop er essentielt for at arbejde på distancen.

Smiley face

Virtuel desktop2.jpg

Få den ægte Windows 10 oplevelse i skyen

Windows Virtual Desktop er en skrivebords- og app-visualiseringstjeneste, som giver medarbejdere mulighed for at logge på et skrivebord fra et hvilket som helst sted og fra en hvilken som helst enhed. Med det virtuelle skrivebord har medarbejderne adgang til mails, mapper, programmer og apps på præcis samme måde, som de er vant til fra en Windows 10 maskine.

Langt de fleste bruger i dag i forvejen et Windows 10 styresystem. Med Windows Virtual Desktop bliver platformen kort sagt blot flyttet op i skyen, hvor skrivebord og apps ligger godt beskyttet ét centralt sted og godt beskyttet mod datatab, IT-sikkerhedstrusler og manglende opdateringer. Dermed kan IT-chefen minimere omkostningerne, mens medarbejderne kan tilgå alle filer og programmer fra distancen – uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Unified Communications (UC)

7 grunde til Windows Virtual Desktop

Et fjernskrivebord er som sådan ikke et nyt koncept. Men Windows Virtual Desktop sætter en helt ny standard for mobilitet, brugervenlighed, skalerbarhed og kompleksitet, som rykker det virtuelle skrivebord op i superligaen!

Her er vores 7 grunde til at komme i gang med Windows Virtual Desktop:

1) Få den fulde multisessionsoplevelse 
Windows Virtual Desktop er det eneste sted, hvor du kan få et Windows 10 fjernskrivebord optimeret til Office 365.

2) Hurtigt at udrulle
Opsætning tager et par timer og ikke dage. Lad dine IT-kyndige fokusere på programmer og skriveborde – så håndterer Microsoft resten.

3) Gratis opdateringer
Få forlænget gratis opdateringer til Windows 7.

4) Slut med forvirrende licenser
Eksisterende Microsoft 365 kunder har i forvejen licenser.

5) Overskuelig pris
Betal kun for lagerplads og de ressourcer du bruger.

6) Skalerbarhed
Windows Virtual Desktop kan skalere fjernskriveborde horizontalt (flere servere) ved spidsbelastning eller stoppe dem ved lavt aktivitetsniveau - for eksempel om natten.

7) Desktop-as-a-Service
Mulighed for Desktop-as-a-Service for IT-leverandører.

Er Windows Virtual Desktop for alle?

Alle store og mellemstore virksomheder med medarbejdere, der af og til arbejder på distancen, ønsker at opgradere eksisterende løsninger og vil i mål med IT-sikkerheden, vil uden tvivl opnå en masse fordele med Windows Virtual Desktop. Med blot få midler og på kort tid er det muligt at komme i gang med Windows fjernadgang – uanset om du er bruger eller administrator.

Potentielle business cases kan være mange. Her kommer to eksempler:

Eksempel 1: Hurtig opstart af advokatfirma

Henrik og Mogens vil starte et nyt advokatfirma op. Deres medarbejdere vil komme til at rejse meget og have adgang til Navision og følsomme dokumenter på farten. Deres mål er at have en forretning klar indenfor 14 dage.

 Windows Virtual Desktop vil her kunne:

 • Lynhurtigt oprette et fjernskrivebord med adgang til Navision overalt i verden.
 • Give garanti for høj sikkerhed da alt data er centralt placeret, adgang er sikret via to faktor, de kan bruge Microsoft eksisterende compliance og data loss politikker igennem O365. Data lægger ikke på lokale enheder. Mogens og Henrik kan centralt styre sikkerheden.
 • Lade Microsoft opdatere og opgradere sikkerheden løbende.
 • Skalere geografisk til at give den bedste oplevelse.

 Eksempel 2: Opgradering af eksisterende on-prem skrivebord

Jens er IT ansvarlig. Han har 50 brugere, som i dag arbejder virtuelt med et Citrix fjernskrivebord baseret på 2008 R2 og Windows 7. Hans brugere er trætte af, at de ikke kan søge i Outlook, og Jens så gerne, at de kunne få adgang til deres OneDrive-filer fra skrivebordet. Samtidigt er de ved at vokse sig for store til deres servere. De har et par gamle Java-programmer, som kun kan afvikles på Windows 7. Jens betaler i dag både for licenser til Citrix, Windows Server, RDS CAL-licenser og til en tredjeparts to faktor udbyder.

Windows Virtual Desktop vil her kunne:

 • Løse Jens’ skaleringsproblemer.
 • Frigøre mere tid til Jens, da han ikke skal vedligeholde andet end programmer og skriveborde.
 • Muliggøre en bedre oplevelse da brugerne får et ægte windows 10 skrivebord i stedet for et clunky server skrivebord.
 • Skalere automatisk efter behov når enten der kommer flere eller færre brugere til
 • Spare penge på etablering og CapEx – Reducere TCO.
 • Muliggøre fortsat sikkerhedssupport for gamle operative systemer.
 • Reducere omkostningerne på licenser og forenkle påkrævede licenser.
 • Skabe bedre sikring af Java-baserede programmer takket være Java Redirection.
Jansson Kommunikation - cisco partner

Skal vi hjælpe dig i gang?

Vil du i gang med Windows Virtual Desktop? Vi står klar til at tage jer ved hånden – lige fra indledende dialog til implementering.

Kontakt os på telefon 70 10 12 60 eller på komm@jansson.dk

Jansson Unified Communications (UC).jpg