C.K. Produktion A/S

Brand i hovedtavle

Om aftenen søndag den 14. februar opstod der brand i hovedtavlen hos C.K. Produktion A/S i Billund.

C.K. Produktion A/S stod overfor ikke at kunne producere emner til deres kunder - og så ind i en kæmpe katastrofe. Ganske få uger, hvor de ikke kunne producere, ville få uoverskuelige konsekvenser for dem.

I løbet af mandag morgen den 15. februar kom de første generatorer, og onsdag den 17. februar var C.K. Produktion A/S fuldt oppe at køre igen - 2,5 døgn efter branden.

Tag fat i Jansson El Billund

Flere ugers nedetid reduceret til blot et par dage

Da der søndag den 14. februar opstod brand i hovedtavlen hos C.K. Produktion A/S, var det i en 30 år gammel tavle. Tavlen fejlede umiddelbart intet og bliver med 12 måneders interval termograferet. Da branden opstod, var der kun 10% belastning af normal forbrug. 

Da branden brød ud, tog C.K. Produktion A/S fat i Jansson El og sammen blev der hurtigt lagt en plan. For at sikre oppetiden skulle der findes en løsning hurtigst muligt. Den normale leveringstid på en ny eltavle er normalt på op til 10 uger, men allerede mandag morgen (dagen efter branden) lykkedes det at skaffe de første generatorer, og onsdag den 17. februar var C.K. Produktion A/S 100% i drift igen med hjælp fra 4 generatorer. 

"Allerede mandag morgen stod afdelingslederen fra Jansson El og fem mand klar til at få styr på situationen. Vi er meget sårbare i forhold til vores drift, og at vores kunder kan få deres varer til tiden. Jeg tør ikke tænke på, hvad der var sket, hvis der ikke var blevet handlet så hurtigt - det kunne have haft katastrofale konsekvenser for hele vores omsætning og overlevelse," udtaler Alfred Madsen, direktør hos C.K. Produktion A/S.

CK Produktion_brand i tavle_collage.jpg

"Vi har været i stand til at opretholde vores produktion"

At C.K. Produktion A/S kunne genoptage produktionen blot én dag efter branden i hovedtavlen er kommet meget bag på Alfred Madsen:  

"Efter vi havde fået generatorerne sat til dagen efter branden, fik vi bestilt en ny hovedtavle. Den blev leveret fredag den 19. februar om morgenen og produceret på under fire døgn - som normalt kan vare op til 8-10 uger.

Med den fart og det powerteam, der står bag hos Jansson El, kan jeg kun være meget ydmyg og taknemmelig."

C.K. Produktion A/S har overholdt alle lovlige termograferingseftersyn, og var det ikke for de regelmæssige eftersyn fra Jansson El, kunne brandfølgerne have været meget mere alvorlige. 

Claus Roland Christensen, sikringskonsulent hos Topdanmark, udtaler: 

"Hvis ikke CK Produktion havde fået udført termografering, ville det have fået erstatningsmæssige konsekvenser. Jeg tør ikke sige konkret hvilke, men enten nedsættelse af erstatning eller i værste fald en afvisning. I denne konkrete sag er der absolut ingen problemer med den dokumentation, jeg har fået forelagt."

 

Smørrebrød og forsyninger til hele Billund-afdelingen

Fredag den 5. marts kom direktør Alfred Madsen personligt forbi Jansson El i Billund, hvor han takkede for indsatsen og belønnede alle medarbejdere med forplejning og en personlig hilsen.

Hos Jansson El i Billund er der stor taknemmelighed og glæde over, at det har været muligt at rykke så hurtigt ud og sikre C.K. Produktion A/S' produktion og oppetid, inden det var for sent.

Afdelingsleder i Jansson El Billund, Mads Dane Lomholt, udtaler:

"Jeg er utrolig stolt over teamet, og den enorme indsats jeg har oplevet fra alle sider. Både hos de medarbejdere, som har været med til at få C.K. Produktion A/S op at køre igen, og de medarbejdere, som har varetaget vores andre kunder imens.

Det beviser, at når man har et godt samarbejde og et godt forhold såvel til kunder og medarbejdere, så giver det pote at gå dét ekstra skridt, træde til og løfte i flok."  

Hos Jansson El er vi glade for, at driften hos C.K. Produktion A/S nu er fuldt tilbage til det normale igen. C.K. Produktion A/S har ikke efterfølgende oplevet forsinkelser eller på anden måde forhindringer ved installationen af den nye eltavle. 

 

Vil du vide mere?

Kontakt os på telefon75 33 10 82 eller Skriv til osel@jansson.dk